Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2008

Αλυσίδα από ιδέες να γίνουμε...

Η λογική μου, ίσως στενή, δεν μπορεί να δεχτεί πως με τις επικρατούσες συνθήκες και τα κυβερνητικά μέτρα που πρωοθούνται δεν εφαρμόζεται ένα ενωτικό πλάνο στην αριστερά της κοινωνίας μας. Ο δικομματισμός αρχίζει να δέχεται ένα σοβαρό πλήγμα και έτσι αρχίζουν να ξυπνάνε συνειδήσεις, όμως έχουμε ένα ΠΑΣΟΚ που αδρανεί, που μένει ως ένας απλός παρατηρητής των γεγονότων και που δε δίνει σαφές πολιτικό στίγμα. Από την άλλη βλέπουμε την Αλέκα Παπαρήγα να προσπαθεί να μειώσει το νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και με ειρωνικό τρόπο να αποδοκιμάσει την εκλογή του γενικότερα. Τη ρώτησαν : παλιά ο Αλέξης Τσίπρας ήταν μέλος της ΚΝΕ και απαντά: σημασία δεν έχει από που ξεκινά κανείς, αλλά που καταλήγει. Δεν προσπαθώ σε καμία περίπτωση να αποθεώσω την εκλογή Τσίπρα, αλλά δεν μπορώ να δεχτώ και τη μονόπλευρη συντηρητική αντιμετώπιση από το ΚΚΕ. Υπάρχουν τόσες αξιόλογες αριστερές οργανώσεις, άλλες με μεγαλύτερη, άλλες με λιγότερη συνέπεια, άλλες πιο δυναμικές, άλλες με πιο αυστρηρές δομές, που όμως - παρά τις μικροδιαφορές τους - έχουν κοινούς στόχους. Αν, λοιπόν, μπορέσουν να ενωθούν οι προοδευτικές δυνάμεις του σήμερα, τότε μόνο θα πραγματοποιηθεί μια αλλαγή στο πολιτικό και κοινωνικό τοπίο, θα ανανεωθεί η νοοτροπία των πολιτών και η οπτική γωνία κάτω από την οποία αντιμετωπίζουν κάθε γεγονός. Αν υπάρχει μια αριστερά διασπασμένη σε χίλια κομμάτια και η μία ομάδα κατηγορεί την άλλη αντί να αντιπολιτεύεται στους πραγματικούς εχθρούς των ονείρων τους, τότε ο ρυθμός αλλαγής και "αφύπνισης" σίγουρα δε θα αυξηθεί... Η κάθε οργάνωση μπορεί προφανώς να κάνει τα δικά της βήματα και να μην αλλάζει τους επιμέρους στόχους της, όμως μπροστά στις σπουδαίες προκλήσεις και απαιτήσεις του σήμερα οφείλουν να αγωνίζονται με κοινές και ευρείες δυνάμεις για την πρόοδο της κοινωνίας μας και την εξυγίανση του πολιτικού μοτίβου.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ακριβώς ... "ξεχωριστά βήματα, κοινοί αγώνες" δεν το είπε τυχαία εκείνος ο φίλος μου στην τέταρτη ... τέλος πάντων! το ειρωνικό είναι πως αυτοί που το πιστεύουν και το έχουν πρότυπο είναι διεσπασμένοι. Και εγώσε αυτούς ανήκω, μιλάω για μας... αλλά και τους άλλους. Με προβληματίζει πολύ το τελευταίο διάστημα η τροπή που πρέπει να δώσουμε σε αυτή την ένωση και την ευρύτητα της... πόσο ευρεία να είναι τελικά και που να λέει όχι...

apothikarios είπε...

Λοιπόν και σε κατάλαβα και σε καταλαβαίνω! Σε πρώτη φάση η ευρύτητα είναι απουσαίος παράγοντας μόνο και μόνο για να φάει μια ιδεολογική σφαλιάρα εκείνος που δεν ενοχλείται, που αν μπορούσε θα βολευόταν και θα σιωπούσε... και όχι ένωση όχι για εξουσία. Μετά τη σφαλιάρα αυτή και την αλλαγή πλεύσης, θα αναπροσδιοριστούν πολλά πολλά πράγματα.

apothikarios είπε...

απουσαίος = σπουδαίος!

alloparmenos s.a. είπε...

Δηλαδή εσύ τι περίμενες?Ότι μόλις βγει ο Τσίπρας θα πάει η Αλέκα να του πεί,Μπράβο Αγόρι μου θεσ μήπως να σου δώσω καμιά παραπάνω έδρα για το κόμμα σου?
Και η αριστερά το ίδιο με τους άλλους είναι,αν βλέπεις και υπάρχουν 200 παρατάξεις που δηλώνουν αριστεροί?Τότε σε τι διαφέρει με τους και καλά σοσιαλιστές ή τα γαλάζια παιδιά?
Όσο περισσότερο ασχολούμαστε μαζί τους τόσο περισσότερο θα ασχολούνται και αυτοί μαζί μας...
Καλημέρα!
ΥΓ σήμερα μη διαβάσεις εφημερίδα και μην ανοίξεις την τηλεόραση να δεις ωραία που θα περάσεις την Κυριακή σου!!

apothikarios είπε...

> alloparmenos > μα δεν του ειπε καν συγχαρητήρια. ήταν ειρωνική και επιθετική, εκεί εστίασα. Σιγά μην του έδινε κ το ΚΚΕ ολόκληρο. Όσο για το άλλο...έχεις δίκιο!